Polumpung Melangkap Kota Belud adalah salah satu destinasi wajib yang anda patut pergi sekiranya bercuti di Sabah. Dalam artikel ini, kami dedahkan 5 sebab kenapa kami cadangkan anda bercuti di sini. Pastinya percutian anda menjanjikan 1001 kenangan indah. #1 Destinasi Ideal Berkhemah Untuk pengetahuan anda, destinasi pelancongan ini adalah rare dan jarang dikenali oleh pelancong luar. Polumpung Melangkap Kota Belud

AKTIVITI MENARIK DI JOGJA Jogja terkenal dengan alam semulajadi yang mengagumkan dan terdapat. Para pengunjung yang datang ke sini dapat menikmati keindahan Jogja. Ini adalah senarai aktiviti menarik di Jogja yang anda patut cuba.   1. BERGAMBAR DI DALAM AIR, UMBUL PONGGOK. Umbu Ponggok salah satu destinasi yang wajib anda pergi  kerana anda berpeluang mandi mengambil gambar di dalam air

Tempat BEST di Bangkok Bangkok adalah salah satu bandar terbesar di Thailand  yang terletak di sebelah timur tebing Sungai Chao Phraya, ianya berdekatan dengan Teluk Thailand. Bangkok juga merupakan destinasi pelancongan yang popular di dunia. Ini adalah senarai tempat yang best di Bangkok 1. Safari World, Bangkok Safari World adalah sebuah zoo yang bukan biasa anda lawati, tetapi sebuah taman

“Alunan bayu Sabah yang lembut memanggil-manggil anda untuk ke sana. Rasa nak pergi sahaja ke pulau di Sabah ini.” Sekiranya anda bercadang nak menikmati kecantikan pulau-pulau di Sabah, ini adalah artikel yang anda patut baca. Di sini kami juga kongsikan beberapa perkara yang anda perlu tahu tentang pulau tercantik di Sabah serta cara untuk sampai ke sana. Teruskan membaca hingga

“Orang kata Pulau Manukan ni best. Betul kah? Saya cuma nak kepastian sebab kat Sabah ni banyak pulau yang menarik.” Sekiranya anda bercadang nak pergi snorkelling ke Pulau Manukan, ianya memang tempat terbaik untuk anda. Di sini kami kongsikan beberapa perkara yang anda perlu tahu seperti harga tiket, jarak perjalanan serta aktiviti-aktiviti yang menarik di Pulau Manukan. Teruskan membaca hingga

Panduan ini mengandungi semua yang anda perlu tahu mengenai tempat menarik di Semporna. Merancang untuk bercuti, pasti pening dan serabut nak buat jadual perjalanan sendiri. Jika anda bercadang untuk bercuti di Sabah, apa kata anda melawat ke tempat menarik di Semporna. Jangan risau, ada pakej percutian ke Semporna khas buat anda. Teruskan membaca hingga habis. Kenapa Perlu Pergi ke Semporna?

“Awak ni macam peminat KPOP kan, mana tempat menarik di Korea untuk holiday?” Sekiranya anda masih belum tahu apa yang menarik di Korea Selatan, berikut adalah 72 tempat menarik di Korea yang pasti mengujakan anda. Pastinya trip ke Korea anda ini berbaloi-baloi. Ini Dia 72 Tempat Menarik di Korea 1. Namsan Tower Tak sah trip anda ke Korea kalau tidak

“Kita nak jalan-jalan ke Kundasang ni. Awak dah jumpa tempat menarik di Kundasang ke?” Sekiranya anda masih belum tahu lagi tempat-tempat di Kundasang, inilah artikel yang anda patut baca. Pastinya percutian anda ke sana suatu pengalaman yang istimewa dan tidak dapat dilupakan. Kenali Kundasang Sabah Kundasang merupakan sebuah pekan yang terletak di sepanjang Lembah Kundasang di daerah Ranau, Sabah. Ia

“Sayang, dah ada tempat menarik di Malaysia untuk honeymoon kita ke?” Sekiranya anda masih belum lagi merancang tempat percutian honeymoon anda, berikut adalah 21 tempat menarik di Malaysia untuk honeymoon. Pastinya cuti berbulan madu anda suatu pengalaman yang istimewa dan tidak dapat dilupakan.   Tempat Menarik Honeymoon di Malaysia 1. Pulau Mabul, Sabah Pulau Mabul sangat terkenal bagi mereka yang

Bingkisan ini mengandungi semua yang anda perlu tahu untuk memilih pakej percutian ke Sabah. Merancang untuk bercuti, pasti pening nak buat jadual perjalanan sendiri. Jika anda sedang mencari pakej percutian ke Sabah, anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca sehingga habis. Masalah Bercuti Tanpa Pakej Ramai orang yang gemar melancong tanpa mengambil pakej percutian. Namun begitu, pasti terdapat masalah