REMARKS : CHILD REDUCTION IS APPLICABLE WITH THE FOLLOWING CONDITIONS.

 • (0-1 year 11 month) considered infant
 • (2-11 year 11 month) kids
 • 12 years old and above is consider as adult and adult fare will be applicable

PAKEJ TERMASUK:
Return Flight Ticket (include luggage, flight insurancen meals on board)
Tour Guide (Malay, English speaking)
Accommodation di hotel 4-5 bintang
 Air-conditioned deluxe transportation with free Wi-Fi access & Personal LED TV Screen in the coach
 Breakfast, Lunch, Dinner as indicated at above itinerary
Entrance fees, parking, local taxes, highway charges
 1.5 litre water during meals share for 4 Pax
 0.5 litre water daily per Pax in bus
PAKEJ TIDAK TERMASUK:
Item that not stated in the itinerary

1

Hari Pertama:

 • Tiba di Istanbul dan Istanbul City Tour – berlepas ke Canakkale: (Lunch, Dinner).
 • Apabila ketibaan anda dengan pengarah lawatan anda di aiport dan kami akan bermula dengan bersiar-siar di Istanbul, yang meliputi tarikan berikut di bawah:
 1. Istanbul City Walls mempunyai beberapa istana yang mengagumkan. Dinding besar-besaran Constantinople purba, yang dibina oleh Maharaja Theodosius II lebih 1500 tahun yang lalu, berada di banyak tempat yang masih berdiri.
 2. Fatih Sultan Mehmet Gate di mana dia memasuki Istanbul pada 29 Mei 1463. Di atas gerbang terjemahan kasar adalah sebagai berikut “Pada hari Selasa Pagi, 29 Mei, 1453 penakluk Mehmet II dan pasukannya memasuki Istanbul melalui lubang yang meriam dibuka di rantau ini.
 3. Masjid Biru (Masjid Sultan Ahmed) adalah masjid besar yang mempunyai jubin biru menghiasi dinding pedalamannya.
 4. Hippodrome Constantinople, ibukota Empayar Byzantium dan bandar terbesar di Eropah pada masa itu.
 5. Topkapi Palace, Imperial Palace. Kerusi Empayar Uthmaniyyah, setelah itu beralih modal dari Bursa ke Istanbul. Ia adalah hari ini, sebuah istana muzium dengan koleksi barangan dapur yang luas dan Porcelains, perbendaharaan, Antik Diraja, Pangkalan, Tempat Suci Suci dan sebagainya.
 6. Gallipoli, berlepas ke Canakkale melalui Gallipoli yang terkenal dengan sejarah sebagai tapak banyak pertempuran semasa WWI. Kemudian kita akan menyeberangi laluan kedua strategik, The Dardanelles.
 • Makan malam dan bermalam di Canakkale.
2

Hari Kedua:

 • Canakkale-pergamon-kusadasi: (Breakfast, Lunch, Dinner). Selepas Breakfast kami akan bermula dengan bersiar-siar, yang meliputi tarikan berikut:
 1. Rumah kayu (kuda di dermaga, dari filem troy). Dalam istilah saintifik, mayatnya yang luas adalah demonstrasi paling penting mengenai hubungan pertama antara tamadun Anatolia dan dunia Mediterranean. Selain itu, pengepungan Troy oleh Spartan dan pejuang Achaean dari Greece pada abad ke-13 dan ke-12 B.C, yang dihidupkan oleh homer di lliad, telah memberi inspirasi kepada para seniman kreatif yang hebat di seluruh dunia sejak itu.
 2. Bergama Town Centre, ia adalah daerah yang popular, kita akan melihat pusat bandar dan kawasan penduduk tempatan dan kita juga akan mendapat peluang untuk mengambil gambar Acropolis dari jauh, Acropolis adalah karya seni bina yang terletak di bandaraya titik tertinggi.
 3. Sepanjang perjalanan, pandanglah pemandangan Laut Agean yang indah dengan pokok-pokok zaitun yang subur dan beberapa pulau Yunani dan Turki.
 • Makan malam dan bermalam di kusadasi.
3

Hari Ketiga:

 • Kusadasi-Pamukkale (Breakfast, Lunch, Dinner). Selepas Breakfast kami akan bermula dengan bersiar-siar, yang meliputi tarikan berikut:
 1. Kami memulakan hari ini dengan pertunjukan fesyen yang mempamerkan produk berkualiti tinggi yang dibuat di Turki.
 2. Ephueses Ancient City, salah satu tapak arkeologi yang paling cemerlang di dunia. Berjalan di jalanan marmar yang dipelihara dengan baik ke Perpustakaan Celsius, The Odeon, Teater Besar, Kuil Hadrian, Bath Roman dan sebagainya.
 3. Isa bey mosque adalah salah satu contoh paling halus senibina Seljukian, terletak di bawah Basilika Saint John. Masjid ini dibina oleh tuan rumah Arsitek Siria Ali Ali Mushimish Al-Damishki, antara tahun 1374 dan 1375.
 4. Kuil Artemis dikenali sebagai salah satu daripada tujuh keajaiban dunia kuno. Ia telah dibina di kawasan Efesus di kawasan datar yang telah berabad-abad bertukar menjadi paya.
 5. Pamukkale (kontton castle), Hierapolis dan Necropolis melawat runtuhan Hierapolis yang terkenal dengan mandi panas dan pusat kesihatan. Selepas itu, lihat “istana kapas” atau teres-angin ajaib dan unik Pamukkale dan Istana yang dicipta oleh batu kapur putih dari mata air terma.
 • Dinner dan bermalam di Pamukkale. (anda akan menikmati kemudahan air panas musim panas di jakuzi atau kolam renang hotel anda. Jangan lupa membawa baju renang anda).
4

Hari Keempat:

 • Pamukkale-Konya Cappadocia. (Breakfast, Lunch, Dinner). Selepas breakfast kami akan bermula dengan bersiar-siar, yang meliputi tarikan berikut:
 1. Caranserai purba (sebuah hotel untuk peniaga-peniaga kuno dan pelancong di jalan sutera). Caravanserai adalah penginapan pinggir jalan di mana pelancong boleh berehat setelah perjalanan sehari.
 2. Melvana Celaleddin-I Rumi, yang dulu menjadi cloister untuk Mervlevi Dervishes. Mevlana adalah seorang ahli falsafah dan mistik Islam, tetapi bukan seorang muslim dari jenis ortodoks. Doktrinnya menganjurkan toleransi tanpa had, penalaran positif, kebaikan, amal dan kesedaran melalui cinta. Baginya dan pengikut-pengikutnya semua agama adalah kebenaran yang kurang. Melihat dengan mata yang sama pada muslim, jew dan Kristian seperti ajarannya yang damai dan bertolak ansur telah merayu kepada lelaki dan sekte.
 • Dinner dan bermalam di Cappadocia.
5

Hari Kelima:

 • Cappadocia: (Breakfast, Lunch, Dinner) selepas breakfast kami akan bermula dengan tour, yang meliputi tarikan berikut:
 1. (Optional)Hot airballoon melihat landskap yang menawan semasa matahari terbit pada waktu pagi
 2. Derinkuyu underground city, bandar bawah tanah ini dibina untuk menahan serangan dan dapat menyokong banyak orang serta haiwan domestik mereka untuk jangka waktu yang lama.
 3. Istana Uchisar terletak di titik tertinggi Cappadocia. Banyak bilik berlubang ke dalam batu disambungkan antara satu sama lain dengan tangga, terowong dan laluan.
 4. Lembah Pigeon, rumah merpati atau Kod Dove, hari ini, banyak gua dan kod merpati kecil digunakan oleh petani sebagai rumah merpati untuk mengumpul kotoran burung merpati yang merupakan baja semula jadi yang sangat baik untuk kebun dan kebun anggur.
 5. Uc Guzeller atau tiga keindahan adalah ikon keindahan alam cappadocia dengan cerobong dongeng yang paling terkenal. Cappadocia juga adalah tanah orang hittite, suku yang disebut dalam Kejadian 23.
 6. Avanos Village, adalah sebuah bandar yang terletak di tebing sungai terpanjang di Turki, Kizilirmak atau Sungai Merah. Ia terkenal dengan tembikar dan permaidani yang menarik. Sungai itu membekalkan tanah liat merah yang digunakan untuk pembuatan tembikar dengan beberapa teknik yang bermula sejak zaman Hittite sekitar 2000 SM.
 7. Lembah Goreme adalah salah satu daripada kawasan langka di dunia dengan landskap surrealistik yang menakjubkan dari pinnacles yang terpencil dan jurang yang cerah dalam warna yang terdiri daripada merah dan emas hangat untuk menyejukkan sayuran dan kelabu.
 • Dinner dan bermalam di Cappadocia.
6

Hari Keenam:

 • Cappadocia – Ankara- Istanbul: (Breakfast, Lunch, Dinner)
 • Selepas breakfast kami akan bermula dengan tour, yang meliputi tarikan berikut:
 1. Tasik garam adalah tasik kedua terbesar di Turki dengan kawasan permukaannya (643 m2) dan salah satu tasik hypersaline terbesar di dunia.
 2. Sapanca tasik, kawasan sekitar Sapanca menjadi sangat penting untuk perjalanan sehari dan percutian hujung minggu dengan keindahan alam semulajadi manusia yang menawan.
 • Dinner dan bermalam di Istanbul.
7

Hari Ketujuh:

 • Istanbul. Selepas breakfast kami akan bermula dengan tour, yang meliputi tarikan berikut:
 1. Vefa Bazaar adalah tempat membeli cenderahati dan pasar rempah tetapi konsep kecil dan lebih banyak untuk tempatan dan harga adalah sangat munasabah. (ini adalah kedai di mana anda boleh membeli hidangan Turki, pilihan teh Turki tempatan, kacang, rempah-rempah, kakitangan tempatan muka, produk tekstil yang unik)
 2. Bazar besar, yang mempunyai lebih daripada 4000 kedai yang menjual kraftangan produk tempatan dan bazar terbesar hari ini dalam ayam belanda.
 • Dinner dan bermalam di Istanbul.
8

Hari Kelapan:

 • Istanbul- berlepas (Breakfast)
 • Masa lapang untuk aktiviti sendiri sebelum anda kembali ke rumah anda.
 • Transfer ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke rumah, membawa kenangan indah dan cenderahati dari percutian Turki anda.

NOTES :  JIKA BERLAKUNYA PERKARA YANG TIDAK BOLEH DIELAKKAN, JADUAL PERJALANAN AKAN BERUBAH TANPA NOTIS SEGARA.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating